Woonzorgcentrum

In een woonzorgcentrum gaan wonen, stellen we vaak maar al te graag uit. Als u de stap toch zet, stellen wij alles in het werk om op een respectvolle manier tegemoet te komen in uw mogelijkheden, beperkingen en moeilijkheden. Samen bekijken we welke zorg- en dienstverlening er nodig is. Hierbij beschikken we niet enkel over verpleeg- en zorgkundige maar ook over animatoren, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, enzovoort. Zodat u op de juiste moment de juiste hulp krijgt. Woonzorgcentrum Molenstee bestaat uit 4 woongemeenschappen van elk 15 bewoners. Er is telkens een leefruimte met eetzaal en zithoek. Voor 14 personen met dementie is er een aangepaste opvang in één afdeling.

Kamers:

Woonzorgcentrum Molenstee beschikt in totaal over 51 individuele kamers en 5 tweepersoonskamers. Zij hebben allemaal een standaarduitrusting met bed, nachtkastje, stoel, tafel en een ingebouwde vestiairekast. De bewoner is vrij om de kamer volgens zijn eigen smaak verder in te richten met een afwasbare zetel, flatscreen, tv-kastje en persoonlijke spullen. Verder beschikken alle kamers over een sanitaire blok met wastafel en wc. Iedere kamer heeft de mogelijkheid tot een telefoonaansluiting. Er is een noodoproepsysteem waarbij bewoners dag en nacht hulp kunnen inroepen.

Gemeenschappelijke ruimtes:

Naast de individuele kamers beschikt Molenstee ook nog over: kapsalon, cafetaria, kineruimte, badkamers, zithoeken en vier leefruimtes met reftergedeelte. Bij de inrichting werd gestreefd naar een herkenbare aangename huiselijke sfeer. Knusse zithoeken, oude meubelen uit het OCMW-archief, foto’s en voorwerpen verwijzen naar Kampenhout en haar geschiedenis.

Bijkomende informatie:

  • Tijdens de verzorging kan het personeel gebruikmaken van aangepast materiaal.
  • De gemeenschappelijke badkamers zijn zodanig uitgerust dat het baden op een comfortabele manier kan verlopen.
  • De maaltijden, dagelijks vers bereid in onze eigen keuken, zijn evenwichtig en afwisselend. Ze worden aangepast aan de persoonlijke behoefte van onze bewoners.
  • Een ploeg van geëngageerde vrijwilligers biedt een helpende hand bij het maaltijdgebeuren, crea-atelier, cafetaria, feestjes, enzovoort.
  • Woonzorgcentrum Molenstee is doorlopend toegankelijk voor bezoek.

Waarvoor kan je bij ons terecht?