Renovatie Molenstee gaat van start

Gepubliceerd op maandag 27 november 2017 16 u.

Eerste spadesteek

De verbouwingen zijn pas echt begonnen na de eerste spadesteek. Om dit te vieren mocht iedereen een lekkere bakharing verorberen. In de namiddag was er ook lekkere taart voorzien.

Woonzorgcentrum Molenstee ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Alle kamers worden gerenoveerd, en het woonzorgcentrum wordt ook uitgebreid - met nog meer aandacht voor de vele dementerende bewoners. Het hele project kost zo’n zes miljoen euro en zal drie jaar in beslag nemen.

OCMW-voorzitter Greet Willems is trots op het project: “De in totaal 67 nieuwe kamers worden veel ruimer, en voorzien van een inloopdouche en grotere ramen. Met een volledig vernieuwde inkom en cafetaria zullen er ook grotere en gezelligere gemeenschappelijke ruimten komen. Verwarming, isolatie, sanitair, en verluchting worden eveneens grondig aangepakt zodat het nieuwe gebouw energievriendelijker zal zijn. Kortom, binnen drie jaar zullen we in Kampenhout een volledig nieuw, lichter en ruimer woonzorgcentrum hebben.” Extra aandacht bij de vernieuwing zal naar de almaar grote groep dementerenden gaan. “Vandaag is driekwart van de bewoners min of meer dementerend. Het is dan ook noodzakelijk de gesloten afdeling te vergroten tot de helft van het woonzorgcomplex”, verzekert de voorzitster.