Telefonische hulp bij invullen van de belastingsaangifte

Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021 9.38 u.
Omwille van de coronacrisis zal de FOD Financiën net als in 2020 inzetten op telefonische hulp bij het invullen van aangiften in de personenbelasting. De FOD wil zo lange wachtrijen en fysieke afspraken tot een absoluut minimum beperken. Er vinden dit jaar dus geen zitdagen plaats.

Hoe gaat FOD Financiën te werk?

In eerste instantie werkt de FOD proactief. Werd je in 2020 telefonisch geholpen bij het invullen van de belastingbrief? Dan contacteert een medewerker van de FOD Financiën je in april. Dat eerste contact dient alleen om een afspraak vast te leggen voor het invullen van de aangifte. De hulp bij het invullen van de aangifte zelf zal ook telefonisch plaatsvinden vanaf 5 mei tot het einde van juni.

Werd je niet gebeld in april en/of heb je een aangifte ontvangen waarop het telefoonnummer voor afspraken vermeld staat? Dan kan je vanaf 5 mei zelf met de medewerkers van FOD Financiën contact opnemen om een afspraak te boeken. Het nummer dat je kan bellen, staat op de envelop van de papieren aangifte die je ontvangen hebt.

Voorlopig kan je nog niet zelf bellen om een afspraak te maken. Je ontvangt jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte in mei. Indien nodig, kan je contact opnemen met de FOD Financiën op het nummer dat op het document staat.

Heb je nog vragen? Raadpleeg www.financien.belgium.be.