Johnson & Johnson-vaccin ook voor jongeren

Gepubliceerd op maandag 21 juni 2021 12.02 u.
Wacht je nog op je vaccinatie-uitnodiging? Schrijf je dan in op de Qvax-reservelijst. Als 18-plusser kan je nu ook aangeven dat je kandidaat bent om gevaccineerd te worden met het Johnson & Johnson-vaccin.

Log in of registreer met je rijksregisternummer en paswoord. Selecteer vervolgens dat je toestemming geeft om ook voor een J&J-vaccin opgeroepen te worden. Al geregistreerd? Pas je profiel en beschikbaarheden aan. 

Belangrijk:

  • Dit systeem staat alleen open voor wie nog geen uitnodiging ontving.
  • Je krijgt de keuze om opgeroepen te worden voor een J&J-vaccin. Het is geen garantie dat je effectief dit vaccin zal krijgen. Je kan ook opgeroepen worden voor een vaccin van Pfizer.
  • Qvax volgt de nationale vaccinatiestrategie (risicogroepen, leeftijd van oud naar jong) en niet de datum van inschrijving.
  • Aangezien er mensen om uiteenlopende redenen (bv. vakantieplannen) hun afspraak verplaatsen of annuleren, heb je een grotere kans om sneller aan de beurt te komen voor vaccinatie.
  • Het J&J-vaccin bestaat uit slechts 1 prik, in tegenstelling tot de andere vaccins en heeft als voordeel dat je dus sneller volledig gevaccineerd bent. Dit kan helpen als je voor het begin van de vakantie gevaccineerd wil zijn.

Oproep via je vaccinatiecentrum

Na je registratie op Qvax, kan je door het vaccinatiecentrum opgeroepen worden via sms of e-mail. Die oproep kan enkele dagen voordien tot de dag van de vaccinatie verstuurd worden. Reageer in elk geval meteen op de oproep, anders wordt een volgende persoon uitgenodigd.

Meer informatie: