UPDATE Mondmaskers 23/06: Bedeling tweede herbruikbaar mondmasker

Gepubliceerd op dinsdag 23 juni 2020 10.57 u.
Lokaal bestuur Kampenhout besloot om elke inwoner 2 gratis en herbruikbare mondmaskers te bezorgen. Na de eerste bedeling eind mei, zal in de loop van deze week iedereen nu ook een tweede mondmasker in de brievenbus vinden.

Deze mondmaskers werden aangekocht bij Think Pink, waardoor we als lokaal bestuur ook een bijdrage leveren aan de strijd tegen borstkanker.

Onze medewerkers hebben opnieuw pakketjes samengesteld, die in de loop van deze week verdeeld zullen worden door vrijwilligers. Je hoeft daarvoor niet thuis te blijven. Wij leveren bij elk adres een omslag in de brievenbus met daarin:

  • één gratis stoffen, herbruikbaar mondmasker per gezinslid dat aan alle kwaliteitsvereisten van de FOD Volksgezondheid voldoet.
  • een filter (van de federale overheid) per gezinslid die in zelfgemaakte mondmaskers gestoken kan worden. Hoe je deze filter moet gebruiken, kan je HIER nalezen.
  • een handleiding voor een goed gebruik van het mondmasker.

Denk eraan: een mondmasker dient niet alleen om jezelf, maar vooral om anderen te beschermen. Het dragen van een mondmasker is verplicht:

  • op het openbaar vervoer vanaf 12 jaar. Je draagt het mondmasker vanaf het moment dat je het station of de halte betreedt.
  • in de scholen voor leerlingen vanaf 12 jaar en voor het personeel.
  • als je naar de kapper of schoonheidsspecialist gaat.
  • in bedrijven als de fysieke afstand niet kan nageleefd worden.
  • voor bepaalde beroepen: marktkramer, kapper, ober, …

Bovendien wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen op openbare plaatsen waar de sociale afstand (1,5 meter) niet gegarandeerd kan worden.

Via de lokale apothekers kan je ook nog altijd één herbruikbaar mondmasker, aangeboden door de federale overheid, gaan afhalen. Meer informatie daarover vind je HIER.

We danken alvast onze medewerkers en vrijwilligers voor de enorme inspanningen!

Heb je vragen? Stel ze via corona@kampenhout.be.