Bedenk jij een nieuwe naam voor de gemeenteberichten?

Gepubliceerd op maandag 21 juni 2021 10.40 u.
Dit najaar lanceren we een nieuwe huisstijl voor het lokaal bestuur. Ook ons infomagazine, al jaren bekend als de 'gemeenteberichten', ondergaat een ware metamorfose. Daarbij gaan we op zoek naar een nieuwe naam en willen we weten wat je van onze gemeentelijke communicatie vindt.

Ken jij een leuke, frisse, vernieuwende of originele naam voor ons infomagazine, met een link naar Kampenhout? Heb je hier een goed onderbouwde uitleg voor en heb je bovendien suggesties om de communicatie van het lokaal bestuur te verbeteren?

Vul dan ten laatste op maandag 19 juli het online invulformulier in (druk op de knop hieronder) of steek het invulformulier dat je in de gemeenteberichten van juni vindt in de brievenbus van het gemeentehuis (Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout).

De zoektocht is ondertussen afgesloten. Op 2 augustus lanceren we een poll met de geselecteerde namen.

Verloop van de zoektocht

 • Van 21 juni tot en met 19 juli 2021 krijgen inwoners de kans om een nieuwe naam voor ons infomagazine in te dienen via het online formulier of het formulier dat je in de gemeenteberichten van juni vindt.
 • Uit alle inzendingen selecteert het college van burgemeester en schepenen drie namen. Enkele belangrijke opmerkingen:
  • de nieuwe naam moet een link hebben met de gemeente Kampenhout. Je kan bijvoorbeeld verwijzen naar het landelijke karakter of de rijke geschiedenis van onze gemeente, maar de naam moet ook passen als naam van het infomagazine.
  • het vernieuwde infomagazine zal een frisse, eigentijdse uitstraling hebben. De nieuwe naam moet hier ook bij passen.
  • onderbouw de keuze voor de nieuwe naam goed. Dit kan bij twijfel de inzending over de streep trekken.
  • Inzendingen die kwetsend of racistisch van aard zijn, zullen niet aanvaard worden.
  • De communicatiedienst denkt mee na over een nieuwe naam. Indien er geen of te weinig inzendingen aan de criteria voldoen, zullen deze namen naar voor geschoven worden.
 • Vanaf maandag 2 augustus lanceren we een poll op onze Facebookpagina waarin inwoners de nieuwe naam kunnen kiezen uit de 3 geselecteerde kanshebbers. Deze stemming loopt tot en met 8 augustus. Bij een eventuele gelijke stand heeft het college de beslissende stem.
 • De officiële bekendmaking gebeurt wanneer ons vernieuwde infomagazine op maandag 6 september bij onze inwoners in de bussen valt. De persoon die de winnende naam instuurde, krijgt naast eeuwige roem ook een Kampenhoutbon van 20 euro.

Rechten en plichten

 • De winnaar doet afstand van de naam. Door de inzending ziet hij/zij af van alle rechten, inclusief intellectuele rechten. Het lokaal bestuur mag onbeperkt gebruik maken van de nieuwe naam.
 • Het college van burgemeester en schepenen kiest uit alle inzendingen de 3 finale kanshebbers. Tegen deze beslissing kan geen beroep worden aangetekend.
 • Indien geen van de of onvoldoende ingezonden suggesties voldoet/voldoen, zal het lokaal bestuur zelf enkele namen naar voor schuiven.
 • Door deel te nemen aan de zoektocht voor een nieuwe naam, aanvaardt de deelnemer het reglement en elke genomen beslissing in de loop van deze zoektocht.

We wensen iedereen veel bedenkplezier! Wie weet prijkt jouw inzending vanaf september 2021 wel bovenaan ons vernieuwde infomagazine.