Online attesten en uittreksels aanvragen of een afspraak maken? Vanaf nu kan het!

Gepubliceerd op dinsdag 9 maart 2021 8 u.
Lokaal bestuur Kampenhout kiest de digitale vlucht vooruit. Vanaf nu kan je online verschillende attesten en uittreksels aanvragen, waardoor je niet meer moet langskomen in het gemeentehuis. Moet je toch langskomen bij onze diensten? Dan kan je voortaan online een afspraak maken.

Online aanvragen van attesten en uittreksels

Door de coronacrisis werken de gemeente- en OCMW-diensten al geruime tijd uitsluitend op afspraak. Om te vermijden dat je voor elk document (bv. uittreksel uit het strafregister, attest van gezinssamenstelling, …) een afspraak moet maken om fysiek langs te komen bij onze diensten, kan je vanaf nu via ons digitaal loket al een heleboel attesten en uittreksels rechtstreeks online aanvragen. Je hebt hiervoor alleen een eID-kaartlezer of de app ‘Itsme’ nodig.

Wil je langskomen bij onze diensten? Neem dan eerst een kijkje in ons digitaal loket. Surf daarvoor naar: www.kampenhout.be/e-loket. Je zal merken dat je het merendeel van de uittreksels en attesten gewoon thuis van achter je eigen computer kan aanvragen, downloaden en afdrukken. Een bezoekje aan onze bevolkingsdienst is dan niet meer nodig.

Online een afspraak maken

Staat het document dat je nodig hebt of de reden waarvoor je bij onze diensten wil langskomen er toch niet tussen? Dan moet je een afspraak maken. Dat is door de coronamaatregelen nog altijd verplicht.

Vroeger moest je ons voor een afspraak altijd telefonisch contacteren tussen 9 en 12 uur of een mailtje sturen naar de betrokken dienst. Dat is nu ook verleden tijd. Een afspraak bij de diensten van het lokaal bestuur maak je voortaan snel en eenvoudig via onze online afsprakentool.

Opmerking: Je kan nog altijd de betrokken dienst opbellen of mailen voor een afspraak. Een overzicht van contactgegevens van onze diensten vind je HIER. We raden aan om toch de afsprakentool te gebruiken. Dit gaat sneller en je krijgt meteen een overzicht op welke tijdstippen je kan langskomen. Kort gezegd: je legt zelf meteen jouw moment van afspraak vast. Wanneer je een afspraak wil vastleggen via e-mail of de telefoon heb je die zekerheid niet en moet je wachten tot onze diensten jouw aanvraag verwerkt hebben. Vermijd tussenstappen. Gebruik de afsprakentool!

Hoe maak je online een afspraak?

 • Surf naar: https://kampenhout.mijnafspraakmaken.be/client/.
 • In verschillende stappen vragen we om de reden van je afspraak, het tijdstip van de afspraak en je persoonsgegevens in te vullen. Om naar een volgende stap te gaan, klik je telkens rechts onderaan de pagina op ‘Ga verder naar stap x’.
 • Indien je wijzigingen wil aanbrengen in een vorige stap, kan je altijd terugkeren door links onderaan de pagina op ‘Vorige’ te klikken.
 • Een uitgebreide handleiding met afbeeldingen kan je onderaan deze pagina downloaden.

Stap voor stap

 1. In het beginscherm maak je een keuze in de keuzelijst waarvoor je wil langskomen of je zoekt het op via de zoekfunctie.
  • Staat de optie waarvoor je wil langskomen er niet tussen? Stuur dan een mail naar info@kampenhout.be met een duidelijke vermelding van je persoonsgegevens, waarvoor je wil langskomen en op welke dag en tijdstip. Wij bezorgen jouw aanvraag aan de juiste dienst.
  • Wil je een afspraak maken bij de sociale dienst? Stuur dan een mail naar socialedienst@ocmw-kampenhout.be.
 2. Als je de optie voor jouw afspraak aanklikt, kan je ingeven met hoeveel personen je wil langskomen.
  • Indien je voor meerdere zaken wil langskomen, klik je op ‘Nog een activiteit toevoegen’. Vervolgens kan je opnieuw zoeken in de keuzelijst naar de juiste optie. 
 3. In het volgende scherm krijg je meer informatie over het onderwerp van jouw afspraak en wat je precies moet meebrengen.
 4. Vervolgens kies je de datum en het tijdstip voor je afspraak. Per datum geven we met een groen vinkje aan wanneer je kan langskomen: in de voormiddag, ’s middags of ’s avonds. Je kan alleen de beschikbare tijdstippen selecteren.
 5. Vul je persoonlijke gegevens zo volledig mogelijk in. Je persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het registreren van je afspraak.
 6. Ten slotte krijg je een samenvatting van je ingevulde gegevens. Is alles in orde? Klik dan op ‘Afspraak bevestigen’. Je krijgt van ons nadien nog een bevestigingsmail.

Heb je vragen?

Ondervind je problemen met of heb je vragen over het online aanvragen van attesten en uittreksels of de afsprakentool? Stuur dan een mail naar communicatie@kampenhout.be. We helpen je graag verder.