Praatcafé dementie: 'Mistig landschap' op 3 december 2019

Gepubliceerd op dinsdag 26 november 2019 9.18 u.

Mistig landschap is een theatermonoloog met live saxofoonmuziek gebaseerd op het boek 'Hersenschimmen' van Bernlef. Actrice Lies Vandeburie zorgt voor de bewerking van de tekst, terwijl saxofonist Stefaan Daems voor de muziek zorgt.

Als toeschouwer word je meegenomen in het hoofd en de gedachten van een persoon met dementie zelf. De toeschouwer krijgt een persoonlijk proces te zien van iemand die probeert grip te houden, iemand die de kunst van het verlies, dementeren, samen met haar naasten probeert te vatten.

De intieme bedenkingen van het personage worden intenser beleefd door de bijpassende muziekfragmenten. De voorstelling houdt het midden tussen poëzie en herkenbaarheid, vertellen en spelen, woord en muziek, hier en herinnering.

Reservatie

Reservatie is noodzakelijk. U kunt reserveren via wzc.ergo@ocmw-kampenhout.be of 016/314 328. De kostprijs is 5 euro en ter plaatse te betalen.

Locatie

Het theatermonoloog gaat door in de Glazen zaal van OCMW Kampenhout (Gemeenteplein 1 te 1910 Kampenhout) op dinsdag 3 december 2019 om 19u30.