Zin in een wandeling? Raadpleeg onze trage wegenkaart!

Gepubliceerd op donderdag 7 mei 2020 10.39 u.
Door de coronamaatregelen gaan onze inwoners meer en meer wandelen en fietsen en ontdekken ze hoe mooi onze gemeente eigenlijk is. Het blijft wel belangrijk dat iedereen de nodige afstand bewaart en we dus niet allemaal op hetzelfde wegje wandelen.

Daarom stellen we de trage wegenkaart van Kampenhout beschikbaar, want onze gemeente telt tal van trage wegen. Met deze kaart willen we iedereen de kans geven om onze gemeente verder te verkennen.

Trage wegen zijn wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers. Eventuele borden kunnen verbieden dat bv. ruiters een trage weg mogen gebruiken.

We wensen iedereen alvast veel plezier met het ontdekken van mooie en onverwachte paden en plekjes. Download de kaart onderaan deze pagina.

Opmerking: We werken momenteel aan de opmaak van een nieuw trage wegenplan. De kaart die we nu beschikbaar stellen is een eerdere inventarisatiekaart waarbij nog niet van iedere weg het juridische statuut werd afgetoetst. De situatie ter plaatse kan dus afwijken van wat op deze kaart wordt weergegeven.