VC Kampenhout-Sas start met vaccineren

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 14.45 u.
Vandaag, 23 februari, is de grote dag! Om 15 uur beginnen we in vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas met het vaccineren tegen het coronavirus.

Vandaag, morgen en overmorgen vaccineren we 300 personen. Dat is het aantal vaccins dat ons door de overheid ter beschikking werd gesteld. Zoals overal in Vlaanderen zijn de zorgmedewerkers als eerste aan de beurt.

De vaccinatie gebeurt niet direct op grote schaal. We zijn als vaccinatiecentrum volledig aangewezen op de levering van het aantal vaccins. Net zoveel als er vaccins voorhanden zijn, worden er mensen uitgenodigd.

Deze eerste 3 dagen zijn een nieuwe ervaring voor iedereen die er aan het werk is. Daarom werken we deze week alleen met vaste medewerkers. Door de ervaring die zij deze 3 dagen opbouwen, kunnen de vrijwilligers beter gebriefd en de komende weken en maanden ingezet worden.

Indien je je inschreef als logistiek of medisch vrijwilliger zal er vroeg of wat later een beroep op jouw inzet gedaan worden. We weten dat jullie staan te trappelen om te kunnen beginnen. Waarvoor nu al dank!